2013.05.08.
18:36

Írta: mezeinewsee

A séta

Szoktatok sétálni? Ne is mondjátok, tudom, hogy nem. Az emberek nagyon furcsák, a világ legjobb dolgait kihagyják. Bár azt is el tudom képzelni, hogy szoktatok sétálni, csak nem mindegy, hogyan. Tehát most bemutatom a sétafajtákat.

1. "Dologvégző" séta. Ez az emberre nem jellemző. Annyi az egész, hogy lemegyünk, pisi, kaki, és felmegyünk. 15-20 perc. Ilyen csak akkor fordul elő, ha nagyon korán/későn van, és mindketten (Newsee és én) nagyon fáradtak vagyunk.

2. "Átmenős" séta. Ez akkor van, ha valahová megyünk. papáékhoz, vagy vásárolni. Mindig közbeiktatunk egy parkot, én elvégzem a dolgom, rohangálok, aztán póráz, és megyünk. Szeretem, mert a póráz azt mutatja: összetartozunk.

3. Séta. Ilyenkor 45-50 percet csavargunk, tobozzal vagy más kutyákkal játszunk. Szabadon vagyok végig, és azt csinálok, amit akarok.

4. "Full extrás" séta. Ezért irigyel minden kutya! Az elején elvégzem a dolgom, és egy 10 percet bóklászok, szaglászok. Utána jön 15-20 perc rohangálás labda vagy frízbi után. Ezt követi megint kb. 10 perc szaglászás, más kutyákkal való játék, vagy tobozrugdosás. Ezután 10-15 perc kiképzés: ugrás, szabadon követés, "távirányítású" ülés, fekvés, tánc, kúszás. Utána megint kb. 10 perc szabad bóklászás, majd kb. 10 perc rohangálás. Ezt  mindketten nagyon szeretjük Newsee-val, de csak az egyik sétám ilyen...

Egyébként normál esetben naponta háromszor megyünk le, de ha Newsee ráér, akkor többször is. Ti is szoktatok sétálni? Ha igen, hányszor?

Mindjárt megyek egy full extrásra, de előtte megvakartatom a pocimat. Ha jók voltatok, biztos a tieteket is megvakarja valaki!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pankakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr885290032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása