2013.10.08.
18:48

Írta: mezeinewsee

Kutyaélet

559464_625382594192305_1426254229_n.jpgSokszor gondolkodtam azon, hogyan él a többi kutya. Az én életem összességében elfogadhatónak, sőt, jónak mondható. Newsee vakargatja a hasam, enni ad (gyalázatosan keveset!!!), foglalkozik velem. Mindenhová magával visz, és rengeteget tanulok is. A leggyakoribb, amit hallok Newsee-tól, hogy "Nagyon okos! Jól van!", idegenektől pedig: "Milyen szép! Milyen kedves! Látszik a szemén, hogy milyen okos!".

De azért, kutyatársakkal beszélgetve, más kutyákról is hallottam már.

1. Mamuka Fifikéje. Ő az, akit kisbabának kezelnek. Folyton etetik, babusgatják, de bután. Nincs elvárás, nincs követelmény. Mi a baj ezzel? Fifikének nincs gazdája, csak embere. Szereti ő Mamukát, de nem támaszkodhat rá, nem nyújt biztonságot. Ezért Fifike általában meghülyül, harapós lesz, és fellépnek az egészségügyi problémák is (a párizsi finom, de nem kutyakaja).

Javaslat: Mamukának unokát/gyereket/tamagocsit, nem kutyát.

2. Kemény csávó Gyilkosa. Kemény csávó általában egy agresszív barom. Úgy érzi, attól férfi, ha félnek tőle. Gyilkos 99%-ban kan, és vadítva van kiskorától fogva. "Legyen kemény a kutya!" Persze szegény nem kemény, csak durva. Gyilkost sokat bántották, hogy keményebb legyen. Ő hamar megtanulja, hogy ha agresszív (egy normális kutya alapból nem az!), akkor esetleg még dicséretet is kap. És ezért támad. És győz. És előbb-utóbb embert harap, talán pont  a gazda gyerekét/feleségét. Esetleg tényleg gyilkolni fog, és akkor jön az elaltatás... és a magyarázat: hülye volt a kutya. Pedig nem ő volt a hülye.

Javaslat: Kemény csávó ne a kutyát használja fütyinövelőnek!!! Menjen inkább pszichológushoz.

3. Bodri a kertben. A kutya kertbe való! Ha akar, szaladgál. De jó neki!!! Okos gazda, te mikor szaladgálsz csak úgy, fel-alá, ok nélkül? Na, a kutya pont akkor! Bodri magányos és szomorú. És nagyon irigyel minden kutyát, aki gazdával van. Mert neki nincs, csak embere, aki enni ad (az ilyen helyen általában maradékot). Semmi parancsot nem ismer, a behívásra sem hallgat. Erre megállapítják: Bodri buta. Pedig dehogy buta! Bármit megtanulna ő, ha tanítanák. Kedves ember, te hogy tanultál meg olvasni? Tanítottak, nem? No, Bodrit nem, csak elvárják, hogy tudjon. Ő meg nem tud. És korán meghal, mert nincs életkedve.

A láncra vert Bodriról nem is írok! Aki ilyet tesz, az cseréljen vele helyet egy napra.

Javaslat: riasztót vegyetek, ne kutyát! A riasztó ugyanis nem szenved a magánytól.

Ha magadra ismersz bármelyikben, akkor szégyelld magad! Te is felelős vagy egy élőlény kínzásáért.

Huhh, de mérges lettem! De nem mérgelődök, inkább megyek, és megvakartatom a pocimat. Vakartassátok meg ti is a pocitokat, egyből szebb lesz a világ!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pankakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr675557392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Malkav 2013.10.16. 18:45:27

Az igazán ijesztő kedves Puffy az, ha ezen három csoport többes száma bukkan fel. Pl. Mama Fifikéi, vagy a Gyilkos Trió, esetleg két-három bodri. Csoportos elkanászodás (Fifikék), tömeges téboly(Gyilkos, Cerberus, Destudo). A csoportos Bodriság igazi fúj-fúj fejezete pedig az, amikor az egyik láncos, a többi szabad, mert "legalább a másik kettő nem vizeli szét a hátsó kertet...". No, ezek lehetnek még rosszabbak.

mezeinewsee 2013.10.16. 19:26:04

Panka üzeni: "Fúúúúúúúú, ebbe így bele sem gondoltam! Pedig tényleg rosszabbak!"
süti beállítások módosítása